Overige

Opgenomen in Hydac-groep

HYDAC B.V., marktleider in hydraulische componenten en systemen, verwerft de aandelen van Elma B.V. en Elro Srl en is hiermee de nieuwe eigenaar van beide bedrijven. Met de overname verzekert HYDAC zich van een belangrijke uitbreiding op gebied van elektrische aandrijf- & besturingstechniek. Het bedrijf verstevigt haar positie als totaalleverancier in aandrijftechniek.

Van links naar rechts op de foto Thomas Kwaks, Dick Varel en Teunis van Vulpen.

 

Bij het bepalen van Elma’s lange termijnvisie was de belangrijkste afweging het garanderen van de continuïteit en doorgroeimogelijkheden zoals Elma B.V. die de afgelopen jaren heeft gekend. Het vinden van een strategische partner die paste bij Elma’s bestaande visie was een voorwaarde voor de voorgenomen groei. In HYDAC heeft Elma een passende en waardevolle partner gevonden.

Elma en HYDAC bedienen voor een groot deel dezelfde klanten. Waar HYDAC eerder de elektrotechniek moest uitbesteden kan dit nu in eigen beheer worden uitgevoerd en aangeboden. HYDAC B.V.’s personeelsbestand groeit nu naar zo’n 300 mensen. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe HYDAC-vestiging. De bedrijfsvoering zal blijven geschieden onder de huidige namen Elma en Elro, verrijkt met de HYDAC-uitstraling, visie en klantfocus. Beide bedrijven zijn verheugd met de overname en de mogelijkheden die dit gaat bieden.


Starter verwacht flink te kunnen verdienen in technieksector →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: